OM OSS

Flygfilm och foto

Aerocam är ett produktionsbolag som startade 2010, vi fokuserar specifikt på flygfilm och foto. Sedan 2014 är vi officiella parters med HD Resources, detta innebär att vi sitter i samma lokaler med tillgång HD Resources professionella studios, OB bussar, teknik mm. Aerocam använder sig av den senaste tekniken inom radiostyrd teknologi tillsammans med högupplöst HD kamerateknologi  som gör det möjligt att producera flygfilm och foto till konkurrenskraftiga priser. Vår ambition är att ge möjligheten till kunder att få tillgång till ett nytt perspektiv i sitt grafiska material.

Vår erfarenhet från film sträcker sig tillbaka till 1989 där vår fotograf, Zelle, startade sin bana på Strix Television.

Stefan som prisbelönt fotograf och vinnare av Årets Bild 2004, både fotograferar och är pilot i bolaget. Stefan frilansar även för Expressen sedan drygt 10 år tillbaka.

Vi arbetar idag med de flesta produktionsbolagen och har levererat film till alla större TV kanaler i Sverige. 2013 fick vi äran att leverera film till världens största reality, The Amazing Race, med producenten Bertram van Munster, som spelades in i Norge. Bertram och hans team var så nöjda att vi sommaren 2013 även tillbringade 2 veckor i Österrike för en annan realityproduktion.

Under året 2015 har vi bl.a. med verkat i Idol från Stockholm, Sundsvall och Malmö.

Vi levererar HD direktlänk från alla V75 lopp i Sverige från 2015 och broadcastar till 47 länder varje vecka, året om! . Livelänk levererades även till  SM finalerna i Speedway hösten 2015.

Från Augusti 2016 är vi Auktoriserade återförsäljare av FLIR värmekameror!

2019 var vi som enda godkända leverantör av Live Broadcast i Åre och levererade TV bilder till 700 miljoner tittare världen över. Vi ingick i ett i ett kamerateam som var sammanlagt 80 kameror och sammanlagt 120.000 deltagare, arrangörer mm. Se vår portfolio och tanka ner PDF för att läsa om tekniken som gjorde detta möjligt.