OM OSS

Flygfilm och film/ foto

Aerocam är ett produktionsbolag som startade 2010, vi fokuserar specifikt på flygfilm och foto. Sedan 2014 är vi officiella parters med NEP Sweden fd. HD Resources, detta innebär att vi sitter i samma lokaler med tillgång NEP Swedens professionella studios, OB bussar, teknik mm. Aerocam använder sig av den senaste tekniken inom radiostyrd teknologi tillsammans med högupplöst HD kamerateknologi  som gör det möjligt att producera flygfilm och foto till konkurrenskraftiga priser. Vår ambition är att ge möjligheten till kunder att få tillgång till ett nytt perspektiv i sitt grafiska material. Vår erfarenhet från film sträcker sig tillbaka till 1989.

Vi har prisbelönta fotografer och vinnare av Årets Bild i bolaget. 

Vi arbetar idag med de flesta produktionsbolagen och har levererat film till alla större TV kanaler i Sverige. 2013 fick vi äran att leverera film till världens största reality, The Amazing Race, med producenten Bertram van Munster, som spelades in i Norge. Bertram och hans team var så nöjda att vi sommaren 2013 även tillbringade 2 veckor i Österrike för en annan realityproduktion

Sedan 2015 har vi bl.a. medverkat i Idol från Stockholm, Sundsvall och Malmö.

Vi levererar HD direktlänk från alla V75 och V64 lopp i Sverige sedan 2015 och broadcastar till 47 länder varje vecka, året om! . Livelänk levererades även till  SM finalerna i Speedway hösten 2015.

Vi Auktoriserade återförsäljare av FLIR värmekameror!

2019 var vi som enda godkända leverantör av Live Broadcast i World Cup Downhill i Åre och levererade TV bilder till 700 miljoner tittare världen över. Vi ingick i ett i ett kamerateam som var sammanlagt 80 kameror och sammanlagt 120.000 deltagare, arrangörer mm. Se vår portfolio och tanka ner PDF för att läsa om tekniken som gjorde detta möjligt.

Bilden är från Stockholm Maraton 2021 då vi levererade en kameralösning med gimbal och fjärrstyrning till ledarbilen. Vi levererade även drönarbilder detta maraton.